tisdag, september 27, 2005

Morgans Majsbullar

[Jag höftade ganska grovt när jag gjorde bullarna, men jag tror dessa mått är ganska bra.]

Ingredienser:

5dl vetemjöl
5dl majsmjöl
1paket jäst (jag använde torrjäst)
2 ägg
2msk honung
2msk olivolja
2dl mjölk + vatten
2nypor grov/havssalt
-----------------------------
-----------------------------

Gör så här:
  • Blanda mjölsorterna, och saltet i en stor bunke.
  • Tag en annan bunke, och rör ihop ägg, honung, olivolja och mjölk.
  • Gör en grop i mjölet i bunken där du lägger torrjästen. Häll över vätskan. Rör ihop med en trägaffel.
  • Tillsätt vatten efterhand tills degen blir en deg.
  • Lägg degen på en mjölad yta, och knåda.
  • Låt degen jäsa i ca en timme.
  • Upp med den på mjölad yta igen, och banka på den ett tag. Rulla degen till en rulle, och skär i tre-fyra centimeter tjocka delar. Rulla varje del till en boll, och lägg på en plåt. Tryck till med handflatan så att bullen blir lite platt.
  • Låt jäs i en halvtimme.
  • In i ugnen 200grader i ca 15-20minuter, eller tills de blir lätt bruna.
Ät, ät, ät...




1 Comments:

Baker Baker baking a cake
make me a day
make me whole again
and I wonder what's in a day
what's in your cake this time

bra bakgrejor. vet du var man får tag på gammalt soppsäckstyg? jag har en idé (obs inget bakrelaterat)

/jonas

By Anonymous Anonym, at 20:59  

Post a Comment

<< tillbaka