söndag, oktober 30, 2005
Buffys Bagels
Bagels är väldigt lätta att göra, och oerhört goda att äta. Detta är mitt första försök till att göra bagels. Kanske återkommer jag med ett annat recept nästa gång jag bakar dem.
Ingredienser:
5dl vetemjöl
2ts bakpulver
1ts salt
2dl mjölk
1 ägg
Gör så här:
Vill du lära dig mer om bagels? Besök Wikipedia här.




Ingredienser:
5dl vetemjöl
2ts bakpulver
1ts salt
2dl mjölk
1 ägg
Gör så här:
- Blanda först vetemjölet och bakpulvret i en bunke. Salta.
- Rör ihop ägget för sig, och tillsätt sedan tillsammans med mjölken.
- Blanda ihop så att det blir en fast deg.
- Dela degen i 16 delar. Rulla sedan varje bit till fingertjocka längder, som du sedan klämmer ihop till en ring.
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Sänk ner fyra-fem ringar åt gången, så att de kan ligga fritt vattnet. Var försiktig. De ska ligga i ca 2-3 minuter. Plocka upp dem, och lägg på en plåt.
- Här kan man smycka sina bagels med valfria tillbehör. Sesamfrö eller vallmofrö är att rekommendera, men då jag inte hade sådant hemma använde jag grovsalt. Man kan också pensla med ägg.
- In med plåten i ugnen, 250 grader i ca 10 minuter eller tills baglarna fått lagom med färg.
Vill du lära dig mer om bagels? Besök Wikipedia här.






0 Comments:
Post a Comment
<< tillbaka